Ovaj prozni svezak SATIRANJA trodjelan je i u svakom poglavlju ispušta različite arome ironije

Opstrukcije  je prozni konglomerat izrazito satiričkog karaktera s likovima iz političkog, kulturnog i privrednog života, uglavnom s tzv. ključem koji potencijalno otvara vrata u biografije poznatih ili manje poznatih karijera s lokalne ili nacionalne razine.  Magnatova mušica npr. namjerno upućuje na  životopis  bivšeg vlasnika Agrokora,  a budući da je pisana prije njegova strmoglavog pada     predskazuje njegovu „tragičnu“ sudbinu.

Reverzije su  dva mini romana o reverzibilnom djelovanju  suprotstavljenih kulturnih silnica: Vodič za Indiju putopisna je storija o grupi hrvatskih newagera koji  u Indiji traže duhovnost a pronalaze samo prijetvornost koji su sa sobom ponijeli, dok je Moguća ugroza mračna krimi priča o tajanstvenom ubojstvu umirovljenika sirijskog porijekla u nekoj hrvatskoj zabiti.

Patafizike  su kraće filozofske satire , skice utopijskih i distopijskih društava  i njihovih tragikomičnih raspada pa čudnovatih superiornih bića čiju mudrost nijećemo, čije ljepote se užasavamo. A iznad svih – klošar Štuc koji je spoznao brata boga.